LaSalle.sk | Spojená škola de La Salle

(2011-2012)

So Spojenou školou de La Salle sme začali spolupracovať ešte v čase, kedy to bola samostatná Základná škola Jána de La Salle a samostatné Gymnázium školských bratov so spoločným zriaďovateľom, ktorým je Inštitút školských bratov. Zároveň mala každá z organizácií svoju vlastnú internetovú stránku.

Hlavnými nedostatkami boli zastaraný vzhľad, zložitý spôsob aktualizácie a duplicity pri troch samostatných stránkach. Naším cieľom sme si stanovili vytvorenie nového moderného webového riešenia pre informovanie, komunikáciu a propagáciu, ktoré by sa dalo čo najskôr používať, a zároveň bolo pripravené na spojenie škôl v budúcnosti.

Na spoločnej internetovej adrese sme postavili nové webové sídlo na základoch systému WordPress s témou od WPCrunchy. Využitím tohto dostupného softvéru škola ušetrila nemalé prostriedky, ktoré by stálo programovanie originálneho internetového portálu, pričom účel zostal naplnený. Prevzaté riešenie sme následne upravovali tak, aby výsledný dizajn a funkcionalita maximálne vyhovovali potrebám školy. Ako hlavné prednosti by sme radi zdôraznili nasledovné vlastnosti:

  • grafika je ladená do farieb školy, čím sa ľahko vizuálne identifikuje vzájomná príslušnosť,
  • každá stránka obsahuje prehľadné navigačné prvky (zoznam kategórií, dôležité odkazy, najnovšie články, …),
  • web je možné prehliadať chronologicky podľa dátumov jednotlivých príspevkov, alebo systematicky podľa ich začlenenia do sekcií,
  • domovská stránka obsahuje obrázkový pútač na vybrané príspevky, pod ním môžu byť prioritne zobrazené niektoré v plnom rozsahu, potom nasledujú ostatné príspevky od najnovších,
  • prehľadné administratívne rozhranie umožňuje používateľom pridávať a meniť príspevky, sekcie, navigáciu a mnohé ďalšie prvky bez expertných znalostí,
  • podpora multimédií: jednoduché vkladanie obrázkov, vytváranie fotogalérií, pripájanie videí z Vimeo a YouTube,
  • integrácia modulov sociálnych sietí na zdieľanie a odporúčanie príspevkov: Facebook (Páči sa mi to) a Google+ (g +1).

Domovská stránka:

Zároveň sme škole vytvorili stránku na Facebooku, čím sme informačne zasiahli používateľov tejto rozšírenej siete. Umožnili sme im identifikovať sa so školou, prihlásiť sa na odber noviniek a šíriť ich medzi ďalších používateľov.

Stránky si v súčasnosti spravuje škola samostatne a ich obsah sa môže líšiť od tu prezentovaného stavu pri odovzdaní projektu.